Forum o bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori

Добродошли на интернет страницу “Безбједност саобраћаја у Црној Гори”.

Сви заинтересовани корисници се могу регистровати на нашем интернет порталу, чиме ће стећи додатне привилегије, које између осталог подразумијевају:

- приступ свим дјеловима портала,
- могућност постављања нових чланака и докумената,
- учествовање у дискусијама,
- правовремено добијање свих релевантних обавештења…

Искористите прилику да нам корисним сугестијама помогнете да додатно унаприједимо овај портал и тиме га учинимо још више интересантнијим свим групама корисника.

Желимо вам пријатан боравак на нашем порталу!
Forum o bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori

Forum za sve ljude koji se profesionalno, amaterski i na drugi način bave bezbjednošću saobraćaja u Crnoj Gori


  Policijski helikopteri počinju da nadziru vozače! (informacije dnevni list Vijesti)

  Admin
  Admin
  Admin

  Posts : 38
  Join date : 2010-08-14
  Age : 41

  Policijski helikopteri počinju da nadziru vozače! (informacije dnevni list Vijesti) Empty Policijski helikopteri počinju da nadziru vozače! (informacije dnevni list Vijesti)

  Komentar  Admin on Mon Jul 25, 2011 12:01 pm

  Akcije će biti izvođene u vrijeme smjena turista i u danima vikenda, kada je najveća frekvencija automobila Crnogorski saobraćajci od ponedjeljka će i iz vazduha nadzirati drumove i patrolama izdavati naredbe, koje neodgovorne vozače treba zaustaviti i sankcionisati.

  Ovu operativnu akciju pod radnim nazivom “Helikopter” je na konferenciji za novinare najavio pomoćnik direktora policije i rukovodilac Sektora opšte nadležnosti Nikola Janjušević.
  On je objasnio da će, kao i prošlog ljeta, starješine saobraćajne policije obavljati nadzor na putevima, uz upotrebu helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave.

  Akcije će biti izvođene u vrijeme smjena turista i u danima vikenda, kada je najveća frekvencija automobila na magistralnim putevima. U prvoj polovini godine registrovano šest mrtvih, a u istom periodu prošle godine 14
  On je tom prilikom naglasio da je Crna Gora bezbjedna turistička destinacija, na šta ukazuje i smanjenje stope kriminaliteta, kao i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i saobraćaja.

  On je naglasio da je u prvih šest mjeseci ove godine na drumovima stradalo 19 osoba, a u istom periodu prošle godine 42.

  To znači da je procenat smanjen za 55 odsto, odnosno da je mrtvih više nego duplo manje.

  Janjušević je izrazio očekivanje da će i u dijelu kaznene politike doći do poboljšanja, jer 1. septebra stupa na snagu novi Zakon o prekršajima, a formirana je i radna grupa koja će se baviti izradom Nacrta novog Zakona o bezbjednosti saobraćaja, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

  Od januara izdato 29.505 naloga za naplatu novčanih kazni ili 39,6 više nego prošle godine
  Rukovodilac Odsjeka za bezbjednost saobraćaja Dragan Klikovac kazao je da je došlo do poboljšanja u toj oblasti po svim parametrima.

  “U prvih šest mjeseci dogodilo se 3.786 saobraćajnih nezgoda na putevima, što predstavlja smanjenje od 10 odsto. Broj povrijeđenih 930, na istom je nivou kao lani, ali izuzetno značajno je smanjenje broja teže povrijeđenih (8,4 odsto), kojih je bilo 186“, naveo je on.

  Glavni grad - 50 odsto bezbjednosnih problema

  Klikovac je najavio pojačane kontrole na svim putnim pravcima, posebno kada je u pitanju kontrolisanje u pitanju akcija “Alkohol”. Na njegovu najavu nadovezao se i Janjušević koji je objasnio da je, prema policijskim analizama, u 60 odsto slučajeva, uzrok nezgoda sa tragičnim ishodom, bila vožnja pod dejstvom alkohola.

  “Kada je u pitanju ova akcija, 3.390 osoba je u prvih šest mjeseci uhvaćeno u vožnji pod dejstvom alkohola, što predtsvlja povećanje za 24,2 odsto, ali zbog obimnih aktivnosti, koje se preduzimaju po ovom pitanju. Međutim, koncentracija alkohola kod skoro svih učesnika, koji su nađeni da upravljaju vozilima je znatno niža nego što je to bio period u prethodnim godinama”, naglasio je Klikovac.

  On je saopštio da je u prvoj polovini godine izdato 29.505 naloga za naplatu novčanih kazni ili 39,6 više nego prošle godine. Podnijeto je 38.212 prekršanijih prijava ili 6,6 odsto više nego lani, dok je privremeno oduzeto 10.379 vozačkih dozvola ili 11,9 % više u odnosu na prošlu godinu.

  Glavni grad čini 50 odsto ukupne bezbjednosne problematike, a šef podgoričke saobraćajne policije Ilija Janjušević , takođe je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima.

  Ti rezultati su po njegovoj ocijeni doprinijeli da se smanji broj mrtvih u saobraćajnim nezgodama. Tako je u prvoj polovini godine registrovano šest mrtvih, a u istom periodu prošle godine 14.

  Zahvaljujemo se dnevnom listu Vijesti.

   Danas je Fri May 24, 2019 9:44 am