Forum o bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori

Добродошли на интернет страницу “Безбједност саобраћаја у Црној Гори”.

Сви заинтересовани корисници се могу регистровати на нашем интернет порталу, чиме ће стећи додатне привилегије, које између осталог подразумијевају:

- приступ свим дјеловима портала,
- могућност постављања нових чланака и докумената,
- учествовање у дискусијама,
- правовремено добијање свих релевантних обавештења…

Искористите прилику да нам корисним сугестијама помогнете да додатно унаприједимо овај портал и тиме га учинимо још више интересантнијим свим групама корисника.

Желимо вам пријатан боравак на нашем порталу!
Forum o bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori

Forum za sve ljude koji se profesionalno, amaterski i na drugi način bave bezbjednošću saobraćaja u Crnoj Gori


  Sve vas vidi “nebeska” policija

  Admin
  Admin
  Admin

  Posts : 38
  Join date : 2010-08-14
  Age : 41

  Sve vas vidi “nebeska” policija Empty Sve vas vidi “nebeska” policija

  Komentar  Admin on Mon Jul 25, 2011 12:05 pm

  Ovu operativnu akciju pod radnim nazivom “Helikopter” je na konferenciji za novinare najavio pomoćnik direktora policije i rukovodilac Sektora opšte nadležnosti Nikola Janjušević, pišu “Vijesti“.

  On je objasnio da će, kao i prošlog leta, starešine saobraćajne policije obavljati nadzor na putevima, uz upotrebu helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave. Akcije će biti izvođene u vreme smena turista i u danima vikenda, kada je najveća frekvencija automobila na magistralnim putevima.

  “Crna Gora je bezbedna turistička destinacija, na šta ukazuje i smanjena stopa kriminaliteta, kao i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i saobraćaja”, rekao je Janjušević i naglasio da je u prvih šest meseci ove godine na drumovima stradalo 19 osoba, a u istom periodu prošle godine 42. To znači da je procenat smanjen za 55 odsto.

  Zahvaljujemo se http://swarovskimania.com/

  Janjušević je izrazio očekivanje da će i u delu kaznene politike doći do poboljšanja, jer 1. septebra stupa na snagu novi Zakon o prekršajima, a formirana je i radna grupa koja će se baviti izradom Nacrta novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

  Rukovodilac Odseka za bezbednost saobraćaja Dragan Klikovac kazao je da je došlo do poboljšanja u toj oblasti po svim parametrima.

  “U prvih šest meseci dogodilo se 3.786 saobraćajnih nezgoda na putevima, što predstavlja smanjenje od 10 odsto. Broj povređenih 930, na istom je nivou kao lani, ali izuzetno značajno je smanjenje broja teže povređenih (8,4 odsto), kojih je bilo 186“, naveo je on.

  Klikovac je najavio pojačane kontrole na svim putnim pravcima, posebno kada je u pitanju kontrolisanje u pitanju akcija “Alkohol”.
  Attachments
  Sve vas vidi “nebeska” policija Downloadv211254p0.jpg
  (121 Kb) Downloaded 113 times

   Danas je Fri May 24, 2019 9:36 am